Nem is tudom, hol kezdjem ezt az egészet. Sokszor gondolkoztam, ha le kéne írnom miért csinálom ezt a sportot vagy mi volt az ami miatt megragadtam mellette akkor mindig csak ilyen bonyolult dolgok ugrottak be.

De ne ugorjunk ennyire előre elsőnek be mutatkoznék nektek Kozma Krisztián vagyok egy 23 éves fiatal srác aki egyszer elhatározta hogy erős és izmos lesz. Ez az elhatározás vagy terv hívjuk, ahogyan akarjuk azért nem most egy két napja pattant ki a fejemből, hanem ezt az álmomat már 14 éves korom óta dédelgetem. Ekkoriban túlsúlyos srác voltam aki csodálva nézte a Tv-ben a Terminátort és irigykedett benne szereplő Arnold Schwarzeneggerre. Itt született meg bennem az a gondolat, hogy egyszer én is hasonlóan nézzek ki mint Ő.

Ezt az álmot elérni akkoriban kivitelezhetetlennek tűnt mivel szörnyű fizikai állapotban voltam. Sosem felejtem el amikor nyolcadik osztályosként a testnevelés órán megtudtam csinálni 12db fekvőtámaszt és büszke voltam magamra majd az egyik lány osztálytásram simán megcsinált 27db fekvő támaszt és akkor döntöttem el végleg hogy ezen változtatnom kell nem mellesleg abban a korban voltam már amikor a csajoknál is be akartam vágódni egy kicsit izmosabb testel. Aztán sokáig mégse történt változás míg nem az egyik nap az iskolából ki jőve egy szórólapot nyomtak a kezembe a helyi teremből. Ezt már egy jelként fogtam fel és végül le merészkedtem ebbe a kis pince terembe ahol végül is elkezdtem az egész sportot a körülmények nem éppen hasonlítható a mai csúcs szuper fitness – wellness termekhez sima egyszerű régi nehéz Atlas gépek voltak, ami mai napig is az igazi szerelem számomra. A fejlődést hamar elkezdtem látni erősödtem izmosodtam és közben megszabadultam pár kilótól és az önbizalmam is nagyobb lett és szerintem ennek az egésznek köszönhettem azt hogy sikerült is becsajoznom. Innentől kezdve viszont kicsit változott a helyzet, már nem az edzés az étrend tartása volt fő prioritás hanem élvezni az életet ami annyira jól sikerült a fiatal fejemmel hogy sikerült három év alatt a 97kg-os már normálisnak mondható súlyomat felvenni egészen 152kg-ig és mint tudjuk ekkora súlynál már a feketeleves következett tönkre ment a párkapcsolatom és ott álltam egy brutál nagy túlsúllyal és rengeteg idővel amivel nem tudtam mit kezdeni.

Lehet gyerekesen hangzik de ekkor elkezdtem újra terembe járni rendszeresen, nem csak heti egyszer vagy havi egyszer és ki tűztem egy célt hogy megmutatom mindenkinek hogy nem az vagyok aki akkor a tükörben állt. Makacsul tartottam az akkor még magamnak kitalált étrendet és az eredmények jöttek sikerült lefogynom a 152kg-rol egészen 112kg-ig, aminek nagyon örültem és boldog voltam hogy elértem azt hogy újra emberként néztek rám nem egy szörnyként.

A történet milyen jól hangzana ha itt lenne vége és újra minden jól menne de hát nem igy történt a motivációm és a kitartásom egyre jobban és jobban hanyatlott ami ahhoz vezetett hogy bár edzni eljártam de az étrendemet semennyire nem tartottam már elkezdtem bulizni hétvégente újra ettem a gyors kajákat az édességeket és sikerült vissza híznom 144kg-ra. És megint ott voltam ahol egy éve de már motiváció nélkül. Ekkor jött az ötlet hogy keresek egy személyedzőt és az ő tudásával és azzal a motivációval amit ad megpróbálok úgy újra lefogyni hogy az már tartós is maradjon. De ez a dolog nem volt olyan egyszerű mivel rengeteg önjelölt edzővel és szakbarbárral találkoztam keresésem során. Mondhatni a véletlen volt hogy rátaláltam Varga Danira.

Fel is kerestem hogy segítsen nekem és bár elmondta hogy ő segít mindenben akkor is a diétát nekem kell végig csinálni csak is rajtam áll hogy mit tudunk kihozni ebből az egészből és akkor ezek a szavak úgy hatottak rám és akkora motivációt is adott hogy onnantól megfogadtam hogy azt és úgy csinálom ahogy a Dani mondja mivel tudom hogy a célunk közös és ő a helyes úton terelget hogy az állmaimat elérjem. Sokszor nem volt egyszerű, de olyan változás következet be egy év alatt, mint testileg mint lelkileg is bennem amit szerintem sosem tudnék elégszer megköszönni neki. Vele sikerült lefogyni 104kg-ra és teljesen egy új testet kapni és ezáltal egy új életet is megint. A közös munka során eljutottunk addig hogy elhatároztam hogy ezt az egész untak a legnagyobb megkoronázása az lenne ha elindulnék egy versenyen és ebben Dani segítséget kérve menetelnék végig amire ő igent mondott. Szóval barátom fel kell kötnünk a gatyánk hogy ebből a rémálomból egy értékelhető formát hozzunk össze.

Instagram: https://www.instagram.com/krisz.bodylife/

Kozma Krisztián
Kozma Krisztián
Sziasztok, Kozma Krisztián vagyok életmód váltó és kezdő testépítő. Már 14 éves korom óta az volt az álmom hogy egyszer sikerüljön elindulnom egy testépítő versenyen. Akkor ez még lehetetlennek tűnt, de ma már az ajtaja elött álok csak még egy nagyot kell lépni és az álom valósággá válik!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük