parallax background

Méregtelenítés – 1. rész

Kell vagy nem kell? Hasznos vagy felesleges? Van tényleg hatása, vagy csak pszichológia?

Remélem sokan el fogjátok olvasni a cikkemet, még ha több részben is lesz, mert nem csak a saját szavaimat fogom idézni, hanem neves orvosok állásfoglalását is!


Vegyük sorra és kezdjük a fajtáival!

Méregtelenítés fajtái: 

– Az első a kedvencem: “Gyümölcsleveket iszom x napig”

– “Szétbontom a táplálkozásomat: Első nap gyümölcs, második nap csak szénhidrát, harmadik nap zöldséglevek….”

– S9 vagy Z9 vagy nem is tudom milyen betűvel és számmal látta el az egyik kedvenc “vitamin gyárunk” a 9 napos méregtelenítő kúrájának a nevét, de potom jó pár 10000 forintért. Segítsetek mert nem tudom mennyi, de szerintem olyan 40.000.- környékén lehet.

– Toxikus tisztítás. Az egyik cég úgy adja el a termékeit, hogy: “A kutatóink számára a széles spektrumú méregtelenítő kúra kifejlesztésekor szempont volt, hogy az xy “belső tisztaság” programmal együtt alkalmazkodva legyen képes a teljes méregtelenítésre” És majdnem havi 20.000.- Ft-ért eladnak máj vitamint….vagyis így nevezik,…egy antioxidáns-vitamin kombót és “bélflora kiegyensúlyozó vitamint”…..Mi a fax???

– Talpon keresztűl test méreganyagainak eltávolítása…….. (Direkt raktam ide sok pontot)

– Gyógyszeres méregtelenítés.

– Orvosi beavatkozás. (Végbél mosás, bélmosás…)

Remélem nem felejtettem egyet sem ki, mert nem venném a szívemre. Vegyük szépen sorjában. Először egy köntös alatt tárgyalnám az első két pontot. Vagyis vagy gyümölcsöt egyél egész nap, vagy egyik nap és másik nap azt, vagy zöldségleveket igyál… Hívjuk gyűjtő néven:

Étel szétválasztásnak:

Ugyebár az emberi szervezetnek van napi minimális tápanyagigénye. Amiben a legfontosabb, hogy mind zsírt, mind szénhidrátot, mind fehérjét, mind pedig ásványi anyagokat és vitaminokat tudj a szervezetedbe juttatni, ahhoz egy VÁLTOZATOS ÉTRENDET kell követned.

Itt szokták azt mondani a laikusok, hogy: “Olyan sok szennyeződést eszik meg az ember, hogy néha méregteleníteni kell”… Ugyebár apáink méregtelenítése egy pálesz vagy egy fröccs volt. Ha a vasárnapi ebédnél, egy kemencében sült csülköt egyedül elfogyasztok, nem kevés mennyiségű kenyérrel, akkor szó mi szó, olyan nehéznek fogom érezni magam… s a legrosszabb esetben vagy elalszom, vagy jó sok szellentés kíséretében elvonulok a mellékhelységbe és maximum a bőséges étkezésem után nehéznek fogom érezni a gyomrom…Hát de hogy ne érezném, ha teleettem magam? Vagy hogy ne érezném, ha egy kajával egy egész falu tápanyagértékét pusztítottam el?

Jó hogy nehéz leszek. Ilyenkor a vasárnapi ebéd után, hétfőn egy jó méregtelenítés….Vagyis egész nap gyümölcslevet, zöldséglevet iszunk, jó pár napig, s látjuk majd hogy 5-10 nap után a súlyunk csökken. (Gondolom most mondják majd, hogy a “mérgek kijöttek”) De nem! Kérek szépen mindenkit, hogy vegye tudomásul, hogy ha nem eszünk egész nap pizzát-csülökkel-hamburgerrel napi hatszor hanem megválogatjuk az étrendünket, akkor jelentékteljes fogyást tudhatunk magunknak. Szóval igen! Fog csökkenni a súlyunk a zöldség-gyümölcs kúra alatt, de a jelentős fehérje-zsír csökkenés miatt ebben az 5-10 napos ciklusban a 2.-3. nap után, jelentős erővesztést, devalválódást érezhetünk majd az erőnkben és a kedvünkben egyaránt. Nem kedves olvasóm, ez így nem egészséges.

Az egészséges fogyás ismérvei:

– Zsír tartalékaink elvesztése

– Izomháztartásunk megóvása

– Energia szint konzisztens megmaradása esetleg kis mértékű erő növekedés

– Immunrendszer megerősödése (főleg az elvesztett zsírtartalékaink miatt)

– Szebb bőr, kitisztult pólusok

– Hosszabb időtartam alatt körmeink-hajunk tisztulása

És hogy ne is menjek tovább mi kell ehhez? Semmi más, csak egy nagyon jól megválasztott étrend! Itt a pont. Nem kell más ehhez. Nem kell tisztító tea, vagy tisztító vitamin vagy tisztító csodaszer. A májunk majd méregteleníteni fog (ha egészségesek vagyunk), és a megválogatott étrend illetve a rendszeres sport avagy testmozgás segít majd ebben.

“Étel szétválasztás” méregtelenítés hibái:

– Energiaszint esése

– Nem kielégítő tápanyag bevitel

– Izomvesztés a nem megfelelő fehérje bevitel miatt

– Bőr, köröm, haj problémák fellépése hosszabb időtartam esetén

– stb…

Dicsőség és Kondi!

Danybuilding:

Instagram: https://www.instagram.com/danybuilding/

Youtube: https://www.youtube.com/user/danybuilding/videos

Twitter: https://twitter.com/danybuilding

Danybuilding
Danybuilding
Varga Dániel vagyok, edző, versenyző, verseny felkészítő edző, vlogger.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük