parallax background

Méregtelenítés – 3. rész

Kell vagy nem kell? Hasznos vagy felesleges? Van tényleg hatása, vagy csak pszichológia?

Remélem sokan el fogjátok olvasni a cikkemet, még ha több részben is lesz, mert nem csak a saját szavaimat fogom idézni, hanem neves orvosok állásfoglalását is!!


Ha nem olvastátok az előző részeket akkor :
1. rész: https://danybuilding.hu/blog/meregtelenites-1-resz/
2. rész: https://danybuilding.hu/blog/meregtelenites-2-resz/


“Gyógyszeres méregtelenítés”

Valamiért ez most nagyon nagy divat lett. Nem is kell sokat gondolkodni, mire rájövünk, hogy a legkisebb megerőltetést jelenti ez, így ez a legsikeresebb.

Nagyon sok “egészségügyi központ” vagy “magánklinika” az ami a méregtelenítést hirdeti, így a fogyasztókkal el lehet hitetni, hogy mivel ők csinálják illetve ez által orvosok segítenek ebben, így az átlag ember valóság alapot is fog ennek szolgáltatni. De ne dőljünk be ennek, mert itt is sajnos csak a pénz az ami jelentőséget kap.

Legrosszabb esetben a páciens vese tablettákat, vízhajtókat és természetesen “vitamin komplexet” kap a pénzéért, vagy jobb helyeken még c-vitamin beöntést és infúziót is. A c-vitamin kúrával nem lenne sok problémám, de a többi esetben a gyógyszerek alkalmazása teljesen felesleges.

Miért ártalmasak a méregtelenítésre – orvosok által kiírt – gyógyszerek ?

Erre a kérdésre teljesen egyszerű a válasz: Mert a szervezetnek nincs szüksége tisztításra. Miért? Mert egy egészséges ember esetén a belek-vese-máj minden folyamatot elvégez. Erre már nincs “miért” kérdés!

Akkor miért érezzük magunkat levertnek, fáradtnak?

Ez is egy egyszerű válasz, mert vegyük azt, hogy vasárnap mindent megeszel anyukádnál-anyósnál-vagy csak egy jobb étteremben, amit szeretnél. Korlátok nélkül! Ha akarsz marhapörköltet enni rengeteg édességgel azt is megteszed. Mi a kis zabálásunk vége? Ott ülsz, hatalmasra tátott pupillákkal az asztalnál, a gyomrod szorít, nem tudod eldönteni hogy most hányni vagy xarni kell, és vagy ezerszer megfogadod, hogy többet ennyit nem eszel. Vagy jobb esetben emésztéssegítő gyógyszereket bekapsz. Ezek után kérdezem:

– Attól hogy telezabáltad magad, attól a szervezeted megmérgeződött?

– Attól hogy most épp nem tudod melyik végeden üríts, attól kb 2-3 óra múlva nem fogod ezt a rengeteg kaját feldolgozni?

– Attól hogy ennyit ettél, s egy jó erős WC-zés után a súlyod rohamosan emelkedik?

Az összes kérdésre “Nem” szó a helyes válasz. Mert attól hogy egy nagyot eszel, nem leszel kövér, attól hogy bezabálsz, nem mérgeződsz, hiszen a belső szervek végzik a saját munkájukat és így nem lesz más hátra, mint egy hét múlva újra erre a szintre eljutni.

Egy kicsit eltévedtem a nagy írásban a méregtelenítés állomásától, de próbáltam érzékeltetni, hogy a gyógyszeres méregelenítés nem megoldás.

Most Amerikában és a nagyobb avagy fejlettebb országokban két gyógyszerrel hűlyítik a népet:

Kelátképző gyógyszerek:

Kelátképző gyógyszerek alkalmazása általában higanymérgezés vagy nehézfém-mérgezéses betegségekben javasolt. Ekkor alkalmazni is kell. Azonban most a divat, hogy évente mindenkinek ajánlott egy hónapig ezen gyógyszer szedése. De kérem szépen…Mitől lesz benned annyi nehézfém, mint amikor egy üveg higanyt megiszol, vagy mint amikor sugárbetegségben szenvednél.

Most biztos jönnek a levegő megmérgezésével, az emberiség kiírtásával kapcsolatos összeesküvés-elméletek. De kérek mindenkit, ez butaság! Még ha igazunk is lenne és tényleg nehézfémet szórnának a vezető nélküli repülőgépek, akkor sem lenne akkora a mérgezési szintünk, hogy kelátképző gyógyszereket szedjünk!!!

Vízhajtók:

Ez a kedvencem. Az emberiség eltévedt. Mégpedig nem kicsit hanem kib*szottul nagyon!!! Sőőőőt!! Qrvára!!! Attól hogy valaki meghízik, vagy elhízott, vagy nehéz a gyomra, attól nem kell vízhajtót szedni. Mert ez nem megoldás a problémára. NE AKARJUK MEGKERÜLNI A FOGYÓKÚRÁT! Diéta az diéta. Csak a diétától ÉS a testmozgás együttes alkalmazásától fogunk fogyni.

A vízhajtó gyógyszerek alkalmazása nagyon gyors súlyvesztést eredményez, azonban a kúra végén, egy úgynevezett “libikóka” effektus jön létre a szervezetben s nem csekély mennyiségű vizet fog visszafogni. Ugyanis a kúra alatt a gyógyszer miatt vízhiány alakul ki a szervezetünkben, amit a szervezet immunrendszere azaz az egyensúly-háztartásunk nem kedvel. S miután vége ezen ínséges időszaknak, utána a szervezet elkezd raktározni. Miért? Mert egyensúly kell! Ha sokat eszel nagy leszel. Ha megfelelő ételeket fogyasztasz sportolás mellett akkor csekély testzsírral fogsz rendelkezni.

Ennyire egyszerű. És ami a legfontosabb: pajzsmirigy problémákat és betegséget is okozhat a vízhajtók nem megfelelő alkalmazása. Ami pedig egy visszafordíthatatlan betegség. Szóval ne játszunk az egészségünkkel!


Dicsőség és Kondi!

Danybuilding:

Instagram: https://www.instagram.com/danybuilding/

Youtube: https://www.youtube.com/user/danybuilding/videos

Twitter: https://twitter.com/danybuilding

Danybuilding
Danybuilding
Varga Dániel vagyok, edző, versenyző, verseny felkészítő edző, vlogger.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük