Személyi edzők és a vendégek

Avagy inkább úgy fogalmaznék, hogy Ti és én, hiszen én csak a magam esetéről tudok beszélni, majd a többi edző nyilatkozik a saját magáéról.

Tudom, hogy ez a cikk jó sok embernél kib*ssza a biztosítékot, de előre felhívom mindenki figyelmét: erős szöveg következik.

Ugyebár az okosabb emberek nem kezdenek el tudatlanul edzeni magukban, így valamikor a sors egybehozza őket egy-egy edzővel. Legyen az személyi edző, vagy egy másik sport edzője is. Pár olyan dolgot sorolok fel, amit mondjuk így:

“Soha ne kövesd el, ha személyi edzőnél edzel”

1. Fizetés

Amikor egy edző megmondja az órabérét az nem alku tárgya (!!!), hanem a saját maga által meghatározott pénzmennyiség, amiért az élete azon egy óráját rád áldozza (tudás-tapasztalat-eredményesség).

Vagyis ha egy tinder-badoo-puncs.hu vagy akár mondhatnám “közösségi oldalon élő” csajt elhívsz vacsizni, mire ő kirendel egy bélszínt a legjobb borral, s egy gyenge vacsi után fizetsz 60-80.000Ft-ot (és még meg sem puszilod dugod a csajt, hiszen “első randi”), akkor ne problémázz azon az 500.-Ft-on amit óránként neki kell fizetned “többletben” az akaratodhoz képest. A személyi edző közli mennyi az órabére! Nem egy kiegészítendő kérdés ez, hanem egy egyszerű eldöntendő: Igen-Nem! vagyis ha tetszik rábólintasz, ha pedig nem, akkor köszönd meg s állj tovább!

2. Stílus

Én mindig elmondom, hogy egy kicsit karcos a stílusom. Ami nem azt jelenti, hogy a semmiért bunkóskodom, hanem azt, hogy az igazat köntörfalazás nélkül mondom ki.

Vagyis ha közlöm, hogy “Dagadt vagy, azért mert zabálsz” Az azért van, mert tényleg így van. Nem azért mert pajzsmirigyes vagy, netán inzulinrezisztenciás, vagy PCOS-es, vagy tudomisén mi vagy. (Csak halkan jegyezném meg, hogy Auschwitz-ben nem sokan voltak akik az előző betegségekben szenvedtek, s sajnos dagik maradtak…). Szóval ezzel tényt közlök, nem pedig megsértelek. Hiszen hozzám jöttél edzeni, így a véleményemre vagy kíváncsi, nem pedig a seggnyalásomra.

De hogy tudd, azt is el fogom mondani, hogy nem kell aggódnod, mert van erre ellenszer, csak ki kell tartanod, és az én irányításom alatt sikerülni is fog, hogy jól nézz ki!!! Ja és kérem nem megsértődni. Mert ez a kis lelkedet sérti, hogy megmondom az igazat, de az nem, hogy az asszonyt elviszed egy swinger klubba, s 5-en b*sszák halálra a szemed előtt…vagy fordítva..

3. Időpont foglalások

Mindenhol úgy megy, hogy ha jön valaki személyi edzésre, akkor szereti tudni, hogy mikor tud az edzőjéhez menni, hiszen akkor úgy szervezi a hetet, és oda is ér.

Azt hiszem ilyenkor az edzőnek kutya kötelessége azt az időpontot ki is ürítenie és az adott vendég számára fenntartani!

Na most nézzük meg a másik oldalról!!! Ha neked mondjuk a 17:00 óra jó minden nap, így az aktuális személyi edződ ki is üríti s minden egyes alkalommal biztosítja ezt számodra. Így ha valaki arra az időpontra szeretne érkezni, nem tud, hiszen tied az elsőbbség s így KORREKTÜL nem enged be senki mást a te helyedre.

Azonban ha neked egy olyan időszakod jön, hogy te nem tudsz megjelenni az általad foglalt időpontban, az azt is jelenti, hogy az edződ azt a pénzt és időpontot el is veszíti! Hiába jössz te máskor, az általad foglalt időpontba mást hirtelen nem tud betenni! Hiszen ha te egy hétig külföldön vagy s hetente 4 alkalommal jártál edzeni, s nem tudsz menni, így az edződ ha 5000/óra a díja, csak rajtad azon a héten 20.000.-Ft-ot veszít (havi 80.000.-). Azzal ne is számoljunk, hogy az a másik akit elküldött miattad az meg tudott volna jelenni, így még egyszer ennyi az a pénz ami nem is üti a markát!

Kérdezem én kedves olvasóm: Mikor volt olyan, hogy te nem tudtál jönni 2-3 hétig edzeni vagy akár hosszabb ideig, s mikor visszamentél az edződ vissza is tudott tenni az eredeti időpontra, s te azt mondtad: “Figyu! Itt az a pénz amit miattam veszítettél, hiszen te korrekt módon tartottad az időmet, én pedig azért mert a munka elszólított nem tudtam jönni. Így ez nem a te hibád, hanem a munkámé vagyis az enyém.” Szerintem ez így lenne korrekt. (de gondolom ezen egyetlen egy “vendég” sem gondolkodott még el…)

Vagy úgy, hogy nem foglalod le az időpontot, s jössz amikor az edződ be tud tenni. Vagyis vagy te orientáltatod az edződ, vagy te orientálódsz. Sajna ebben középút nincs.

Dicsőség és Kondi!

Danybuilding:

Instagram: https://www.instagram.com/danybuilding/

Youtube: https://www.youtube.com/user/danybuilding/videos

Twitter: https://twitter.com/danybuilding

Danybuilding
Danybuilding
Varga Dániel vagyok, edző, versenyző, verseny felkészítő edző, vlogger.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük