Személyi edzők léte avagy nem léte – 1. rész

A kérdés mindig nagyon nagy űrt hagyott maga után. Itt az idő, hogy feketén-fehéren tárgyaljuk ezt. 3 részes kis cikksorozatom ezt a kérdést fogja boncolgatni. Várd meg a harmadik részt, s hidd el, teljesen máshonnan megközelítve kapod meg a választ mint eddig!

1. rész

Január? Edzés? Meg van! Fogadalom? Meg van! Minden kész? Cél kitűzve? Igen! Elkezdted már? Még nem. Mit szólnál ha spórolnék neked egy rakás pénzt? Tetszik mi? De ezt csak akkor tudom neked garantálni, ha kitartó leszel s mindenképp el akarod érni a célod! Ok? Szóval persze? Na akkor menjünk a témába.

Fitnessben avagy súlyzós edzésben két dolgon tudsz spórolni: kaja, edzés. A kaját szerintem nem kell tárgyalni, hiszen mindenki tudja aki hozzánk jön edzeni, az nem eszik táplálékkiegészítőket, csak vitaminokat. Így egy kezdőnek azonnal spórolok havi szinten:

– Egy doboz fehérje (2kg) 10.000.- től 20.000.- Ft-ig

– Egy doboz glutamin 5.000.- től 19.000.- Ft-ig

– Egy doboz BCAA 5000.- től 12.000.- Ft-ig

– Edzés előtti pörgető 6.000.- től 10.000.- Ft-ig

– Lefekvés előtti protein azaz Kazein 7.000.-től 16.000.- Ft-ig.

Ha csak a legkisebb árat összeadom az 33.000.- de ha csak egy protein+glutamin kombót nézek az is 15.000.- Ft minimális áron van. Akkor vegyük hogy ez a zsebedben marad. (Nyilván ez az ár függ, hogy mennyire minőségi, trendi, új fejlesztésű, csilivilicsillámpóni tápkieget akarsz venni) Vagyis ezt most túltárgyaltnak nyilvánítom. Ha érdekel akkor majd írok erről is egy hosszabb post-ot, de már megtettem ezt eddig minimum 5-10-szer.

Másik: Vegyünk egy átlag embert aki le szeretne fogyni és izmosodni is akar. Ez lehet lány vagy fiú avagy nő vagy férfi is. Ha mindent betartasz, elolvasol róla mindent, de tényleg mindent, betartasz mindent, jól kajálsz, mert ezt is elolvastad hogy kell, s kipróbálsz mindent az minimum 2 év mire oda jutsz ahova álmodtad. (Nekem nem sikerült 23 év alatt sem mindenen túl lennem, azaz mindent tudni és mindent kipróbálni, de vegyünk egy átlag embert átlag célokkal.) Mivel a tudásod nem lesz olyan tág mint amilyen egy edzőnek avagy egy olyan embernek aki 15-20 éve ezzel a sporttal foglalkozik, így vegyük azt hogy az “edző” ezt a periódust magával eddig MINIMUM 10-szer körbejárta s az edzetteivel pedig vagy 100-szor. Vagyis akárhogyan is csűrni-csavarni akarjuk, több tapasztalata van mint nekünk.

Dicsőség és Kondi!

Danybuilding:

Instagram: https://www.instagram.com/danybuilding/

Youtube: https://www.youtube.com/user/danybuilding/videos

Twitter: https://twitter.com/danybuilding

Danybuilding
Danybuilding
Varga Dániel vagyok, edző, versenyző, verseny felkészítő edző, vlogger.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük