Személyi edzők léte avagy nem léte – 2. rész

A kérdés mindig nagyon nagy űrt hagyott maga után. Itt az idő, hogy feketén-fehéren tárgyaljuk ezt. 3 részes kis cikksorozatom ezt a kérdést fogja boncolgatni. Várd meg a harmadik részt, s hidd el, teljesen máshonnan megközelítve kapod meg a választ mint eddig!

Ha nem olvastátok az előző részeket akkor :
1. rész: https://danybuilding.hu/blog/szemelyi-edzok-lete-avagy-nem-lete-1-resz/

2. rész:

Legyen ez bármelyik sport, mindig az edző mutat utat, mindig a mester az aki megszabja merre menj, hogy le ne sérülj, vagy hogy ne menj bele a sok csapdába amibe sokan beleesnek.

Természetesen nem tudsz még edzővel sem minden hibát-sérülést kikerülni, hiszen ugyanúgy mint ő te is hibázhatsz (egy-egy önálló-partizán edzés amiben érzed a Jedit de sikerül megsérülni. Vagy nagyobb kihagyás-betegség után megsérülni. Vagy edzői tudatlanság-tapasztalatlanság miatt megsérülni) De szögezzük le, ha olyan edzőt választasz aki mögött sok eredmény van, s rengetegszer kipróbálta már azt amire te készülsz (Vagyis ő már onnan rég eljött ahova te még csak álmodni mersz), akkor vegyük azt hogy edzővel kb. harmad annyi idő alatt eléred azt amit egyedül.

Honnan jött a harmad? Nem mondhattam volna tizedet, mert az azokra illene akik testépítők akarnak lenni egy VB-n vagy valami monumentálisabb célt tűznek ki, hiszen az tart kb. 10-20 évig. S egy jó edzővel akar ezt 4-5 év alatt is elérheted. Vagyis még ez is negyed idő, így a teljes biztonság kedvéért kicsit túlbiztosítottam s lett harmad. Ok? Érthető? (Mérnököknek mondom, hogy MSZ szerint terveztem. Vagyis a mindenkori legbiztonságosabbra, ahogy a jó öreg Magyar Szabványban volt, nem pedig az EU-s szerint)

Mennyi ideig tart egy edzés? Nagyjából 2 óra. Ezt elfogadjuk ha hetente 4-5-ször edzel. De vegyünk négyet hiszen rájöttetek már hogy az időt számítom ki nektek, s ha négyet veszek, akkor kevesebbet veszítesz.

  • Edzés: 2 óra.
  • Odaút: 30 perc
  • Hazaút: 30 perc
  • Edzés utáni fürdés-tökölődés-haverokkal beszélgetés edzés közben, telefon nyomkodás (ne az utolsó kettő van akinél többszöröse is): 30 perc

Azaz összesen napi 3,5 óra megy el az edzéssel, ha nem is számolom a napi rutint: kaja készítés, tápkiegészítő kiporciózása (ez nálunk eleve megszűnik), fogmosás közben tükör előtti feszítés, csak úgy feszítés tükör előtt, s csajodnak-pasidnak mondani, hogy mennyire szarul nézel ki, hogy ő neki is menjen el napi 10-20 perce azzal, hogy bebizonyítja: “Igazából, rosszul látod, mert b*szott jól nézel ki!!!”

Dicsőség és Kondi!

Danybuilding:

Instagram: https://www.instagram.com/danybuilding/

Youtube: https://www.youtube.com/user/danybuilding/videos

Twitter: https://twitter.com/danybuilding

Danybuilding
Danybuilding
Varga Dániel vagyok, edző, versenyző, verseny felkészítő edző, vlogger.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük