Tápkiegek fontossága? Azt hiszem mára ez egy igen fontos kérdés lett, hiszen mindenhol azt látjuk: egyél ezt vagy azt, de ne mást és akkor akkora leszel mint én.

Ezt természetesen olyan sportolók mondják akik már elértek valamit a sportban, s szponzorként egyértelmű hogy egy táplálékkiegészítő cég fog az életükbe lépni.

Csak hogy a régi nagyokat említsük és akikkel kezdték:

– Jay Cutler – Muscletech

– Ronnie Coleman – BSN

– Phil Heath – Muscletech

– Dexter Jackson – Muscletech

És most?

– Jay Cutler – Cutler Nutrition

– Ronnie Coleman – Coleman Signature Series

– Phil Heath – The Gift

– Flex Wheeler – Flex Wheeler Signature Series

– Dorian Yates – Dorian Yates Nutrition

– Arnold Schwarzenegger – Arnold Series (MP)

És estig sorolhatnám…

Igazuk van, ebben van a pénz, a profi karrier után tényleg egy fix bevételi forrás lehet, ha saját brandet csinálsz. Hisz’ ma senki sem hiszi el, ha egy mocskos, szarrá használt teremben a koszos súlyokkal és kibaszott nagy terheléssel dolgozol.

Ma mi a divat?

– Rengeteg tápkieg, hogy a beled akkora legyen mint még soha

– Baszott sok kémia avagy szteroid. Mert tömegezve legyek nagy s diétázni meg nem akarok, így operálsz pajzsmirigy hormonnal meg növivel

– Sok divatos cucc, hogy csini legyél a teremben, meg mindenki észrevegyen. S lassan csaj vagy. Csajoknak meg kritérium hogy ordaskurvának kell kinézni mert ha nem akkor nem lesz 300 like-od a facebookon

– Hardcore serious nézés

– Lájtvéjt ordítás a 100kg alatt

– Spárta póló (Spártában hidd el, már nem élnél)

– Beats fülhallgató…mert akkor trendi vagy

– 3 percenként pózolás

– Egy kis edzés… De szigorúan szuperszett, vagy triplaszett (mert az edződnek nincs ideje rád, az meg le van szarva hogy ettől nem lesz izmod soha)

De mit csináltak régen a nagyok?

– Semmi tápkieg

– Egy kis kémia (Egy negyed avagy tized annyi mint amennyit a fizikesek most használnak)

– A legfelső ruha a szekrényből

– Haverkodás a teremben

– Kussban edzés

– Max a központi rádió hallgatása

– Csak a versenyen mutatták meg magukat

– Kemény max 1-2 órás edzés.

És jól néztek ki?

Bárcsak egyszer lehetnek Dorian Yates, Ronnie Coleman vagy akár Sergio Oliva a hihetetlen derekával. Nem ettek se proteint, glutamint, edzés előttit, utánit, közbenit, után-utánit, ébredés utánit, lefekvés előttit, alvás közbenit, ja és kaja közbeni közben közbenit…. Edzettek, dumáltak, ettek, élvezték. Te meg szenvedsz ma ,mert holnap diétázni fogsz? Nyiss egy Ifbb Athletics vagy kompetísőr oldalt is gyorsan.

Bevallom én is voltam a tápkieg “rabságban”. Használtam mindent, mindig, minden esetben. De egyszer elfogyott a pénzem, és kénytelen voltam elhagyni az edzés előttit…. semmi nem történt, ugyanúgy néztem ki. Elhagytam a proteint… Jézusom mi lesz velem?… Nem történt semmi. Ja de!! Kisebb lett a gyomrom és szárazabb lettem. Így volt ez mindennel. Most mit eszek? Csak vitaminokat! Csak és kizárólag!

Nem hiszed el? Lassan kezdd elhagyni mindegyik szart. Tudod mi lesz a végére? Megmarad egy csomó pénzed! Szárazabb leszel! Nem lesz egy állandó puffadás érzésed!

Ha elhagytál mindent gyere a mi kis “Anonim Untápkiegesek Klubjába” és mutatkozz be:

– Sziasztok! Dániel vagyok. Volt tápkieg fogyasztó. 10 napja tiszta!!!

Most mondjátok egyszerre: – Szia Dáááánieeeel!

Nem azt mondom, hogy tápkiegek teljesen feleslegesek, hiszen én is eszek vitaminokat és sajnos a gyomrom miatt mérlegelnem kellett, hogy egy kis proteint megeszek. De mennyit? Kb egy héten 3-4 kanállal összesen. Mondjuk kb 3 hete nem ettem. Nem mondom, hogy feleslegsek, de higgyétek el, nem attól leszel nagy, hogy mindent pillanatod a tápkiegek rabságában és vonzásában telik el, attól leszel nagy és izmos, hogy edzel és szilárd kaját eszel! Mérlegeljetek, tapasztaljatok, mert a tápkiegen túl is van élet!

Dicsőség és Kondi!

Danybuilding:

Instagram: https://www.instagram.com/danybuilding/

Youtube: https://www.youtube.com/user/danybuilding/videos

Twitter: https://twitter.com/danybuilding

Danybuilding
Danybuilding
Varga Dániel vagyok, edző, versenyző, verseny felkészítő edző, vlogger.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük